Защо да се пречистват отпадните води?

Това е въпрос на грижа за околната среда и за собственото ни здраве. Има много основателни причини поддържането на водата чиста да е важен приоритет:

В областта на рибарството
Чистотата на водата е от решаващо значение за водните растения и животни, което съответно е от особена важност за риболовната промишленост, спортния и любителски риболов и естествено за бъдещите поколения.

Местообитанията на дивата фауна
Реките и океанските води изобилстват с живот, който зависи от чистотата на бреговата линия и плажовете. Те са важни место обитания за стотици видове риба и други водни организми. Мигриращите водни птици използват определени зони от бреговата линия и плажовете за почивка и хранене.

Отдих и качеството на живот
Водните басейни имат голяма притегателна сила за хората. Водата предлага множество забавления и възможности за отдих. Красивата природа около водните басейни, забавленията и отдиха са причина много хора да изберат да живеят в близост до тях. Хората биват привлечени от водните спортове, които могат да практикуват като плуването, риболова, разходката с лодка и пикника.

Загрижеността за здравето
Ако водата е замърсена може да доведе до заболяване. Тъй като ние живеем, работим и почиваме в повечето случаи близо до водата, вредните бактерии трябва да бъдат премахнати, за да е безопасна за нас.

Вашият коментар